Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verbeterd eindbod AGF Detailhandel

Onlangs bent u geïnformeerd over het feit dat de werkgevers een eindbod hebben voorgelegd met betrekking tot de cao AGF Detailhandel. Aan leden van CNV Dienstenbond is gevraagd hierover hun mening te geven. Dit heeft er in geresulteerd dat de leden van vakbonden het eindbod hebben afgewezen.

De vraag was toen: hoe nu verder?

Inmiddels heeft er weer overleg plaats gehad en is er een resultaat bereikt. Wederom een eindbod, maar met een aanzienlijke verbetering ten aanzien van de loonsverhoging. Dit voorstel legt CNV Dienstenbond voor aan haar leden. De inschatting van CNV Dienstenbond is, dat dit eindbod de mogelijkheid is om te komen tot een cao voor de AGF Detailhandel.

Looptijd

De cao AGF Detailhandel gaat gelden van 1 april 2010 t/m 31 maart 2012.

Loon

In het eerdere eindbod was sprake van een loonsverhoging van 0,25 procent per 1 oktober 2010 en per 1 oktober 2011 een verhoging met 1 procent.
Hierin is door werkgever als uiterste bod een duidelijke verbetering voorgesteld.
De loonschalen en de feitelijke salarissen worden per 1 januari 2011 met 1 procent verhoogd en per 1 oktober 2011 nogmaals met 1 procent.

Loongebouw

De aanpassing van het loongebouw, zodat er voor de medewerkers sprake is van een snellere doorgroei, zal gelden voor nieuwe medewerkers.

Werkzekerheid

De afspraken die gemaakt zijn over werkzekerheid en scholingsmogelijkheden van medewerkers blijven onverkort van kracht. Naast de start van een speciaal project, in dit kader wil CNV Dienstenbond extra aandacht voor de scholingsmogelijkheden die er binnen de branche bestaan. Er zijn tal van mogelijkheden. Bekijk de mogelijkheden eens op de site www.agfcko.nl.

Stemming

Deze verbeteringen ten opzichte van de eerdere afspraken zijn wederom geformuleerd als eindbod. Aan leden van CNV Dienstenbond wordt dit eindbod voorgelegd ter stemming. U kunt via het reactieformulier laten weten of u in kunt stemmen met het bereikte resultaat.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze nieuwsbrief dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Kitty Huntjens. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 040-2116674 of via e-mail [email protected].

Bron: CNV Dienstenbond
Publicatiedatum: