Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Sjaak Gerardts: "Spannend of alle pennen gerooid kunnen worden"

Goed prijsniveau witlof; kilo's blijven achter

Tholen - De witlofprijzen zijn de afgelopen weken aardig goed geweest. "We komen van een niveau rond de 1,30/1,40 euro. De prijs is gisteren weliswaar richting de euro gegaan, maar aan het eind van de week zijn er weer acties gepland, dus er zit mogelijk nog wel een stijging in", zegt voorzitter Sjaak Gerardts van telersvereniging Zonlof. De meeste vraag komt uit de gebruikelijke markten Duitsland en Italië en het binnenland."Alle telers hebben minder kilo's dan afgelopen jaren, dat geldt zowel in Nederland als België", verklaart Sjaak. "En er moet nog best wat gerooid worden. Ik schat dat in België nog zo'n 40 tot 50% van de pennen in de grond zit. In Nederland is dat 30 tot 40%. Voor die telers worden de komende dagen spannend of ze nog kunnen rooien. Want een vorst kunnen ze niet hebben! Over tien dagen kunnen we de balans opmaken."

Sjaak is zelf gestopt met het telen witlof, maar is tot het einde van het jaar nog actief als voorzitter van Zonlof en hij verzorgt tevens de bemiddeling. Toch heeft hij geen spijt van zijn keuze om te stoppen met de teelt en in de toekomst met teeltadvies zijn geld te verdienen. "Voor iedereen werkt de huidige markt prettiger. Ik gun mijn collega's het allerbeste!"