Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bedrijf verlaat na 56 jaar Oostdijk

Eerste paal nieuw pand mijlpaal voor Burg's MachinefabriekTholen - Gistermiddag werd de eerste paal geslagen voor het nieuwe pand van Burg's Machinefabriek. Het bedrijf dat machines vervaardigt en totaalprojecten realiseert in de AGF- en aanverwante sectoren, verlaat na 56 jaar het Zeeuwse dorpje Oostdijk om zich in Kruiningen te vestigen. Personeel, vrienden en familie waren getuige van het heiwerk dat door de toekomstige generatie in gang werd gezet."We verzetten onze wortels en dat is voor ons een mijlpaal. We hopen volgend jaar onze oude vertrouwde plek achter te laten om in een nieuw gebouw het werk te hervatten", zei Arjan van Burg, de directeur van het bedrijf dat inmiddels zo'n 35 personeelsleden telt. Hij wees de aanwezigen op de afhankelijkheid van de hulp van God, ook tijdens de bouw.


Arjan van Burg

Tenslotte wenste Van Burg aannemer Fraanje een voorspoedige bouwperiode en een mooi eindproduct toe. Hij memoreerde dat verleden, heden en toekomst bij de gelegenheid aanwezig konden zijn. De toekomst werd gesymboliseerd door de jonge 'Burgjes' die de handeling mochten verrichten.De nieuwe fabriek krijgt een oppervlakte van 5.500 m2, de oude fabriek telde nog 3.000 m2. De planning is dat het pand halverwege maart casco gereed is en voor de bouwvakantie zal worden opgeleverd. Gedurende de bouwperiode is het verloop te volgen via de nieuwe website www.burgmachinefabriek.nl.