Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Landbouwbeurs op 26 en 27 november bij Tolsma Techniek

AKD richt zich op visie 2020

Vrijdag 26 en zaterdag 27 november wordt voor de derde maal de Agrarische Kontakt Dagen gehouden. Visie 2020 vormt het thema van deze landbouwbeurs, die wordt gehouden bij Tolsma Techniek in Emmeloord. De openingstijden zijn vrijdag van 11.00-22.00 uur, zaterdags van 10.00 tot 16.00 uur. In 2006 zijn de AKD van start gegaan uit initiatief van Tolsma Techniek, Profyto gewasbescherming, N van Staveren en Greve. Het is een regionale beurs met landelijke uitstraling. Elke 2 jaar keert deze beurs terug waarbij contact met klanten, gecombineerd met lezingen centraal staat. Dit jaar vindt de AKD plaats in de nieuwe bedrijfsgebouwen van Tolsma Techniek, waar gelijktijdig een open huis zal plaatsvinden.

Visie 2020

Bedrijven in de agrarische sector hebben te maken met een omgeving die snel verandert. Allerlei factoren zoals milieu, rendement, omgeving en kennis zorgen er voor dat de agrarische sector niet stil staat. Dit geldt voor teler en voor toeleverende bedrijven. Tijdens de AKD wordt elk bedrijf uitgedaagd om haar visie te weerspiegelen op 2020. Hoe ziet de markt eruit en de daarbij behorende producten?

Lezingen

Tijdens de vrijdagmiddag en avond zijn er diverse lezingen die aansluiten bij het thema "Visie 2020". Aequator gaat in op bodemgezondheid, met als onderwerp ‘Bodem uitmijnen of duurzaam boeren’. De mogelijkheden van zonnestroom in de landbouw wordt uitgelicht door Agrisun. Gastheer Tolsma gaat in op de nieuwste bewaartechnieken. Ook Countus zal ingaan op het thema bodem, met als onderwerp duurzaam grondgebruik. Profyto heeft als prikkelende titel: 'alle telers biologisch in 2020.' Koepel Windenergie Noordoostpolder zal op vrijdagmiddag het duurzame initiatief van het Windpark Noordoostpolder presenteren.

Deelnemende bedrijven

De vorige editie van de AKD trok ruim 1300 bezoekers. Dit jaar worden de AKD georganiseerd in het nieuwe pand van Tolsma Techniek, waardoor er gekozen kan worden voor een iets grotere opzet. Deelnemende bedrijven naast de initiatiefnemers zijn onder meer Countus accountants en adviseurs, Univé, Rabobank, DT Dijkstra, AB Oost, AES Bedrijfskleding, Profile Tyrecentre, Grisnich, Agrisun, VSO Makelaars & Taxateurs, Leyten & Van der Linde, HCR de Bruin en ACF Software.

Toegang

De toegang tot de AKD is gratis. Voor meer informatie over de openingstijden en tijden van lezingen kunt u de website www.agrarischekontaktdagen.nl raadplegen.
Publicatiedatum: