Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeelandse hardfruitsector investeert $6 miljoen in Envy-appel

Wakatu Incorporation en ENZA gaan $6 miljoen investeren in een joint venture-project om in Motueka 40 hectare aan te planten met een appelvariëteit die populair is in Azië en de Noord-Amerikaanse markten.

De investering wordt onder andere gedaan omdat de hardfruittelers klagen over lage uitbetaalprijzen als gevolg van de hoge waarde van de Nieuw-Zeelandse dollar. Wakatu laat weten dat het belangrijk is een nieuwe richting op te gaan nu de appelen en peren minder opbrengen. De nieuwe aanplant zal naar verwachting in 2015 volledig in productie zijn.

Het bedrijf laat weten voortdurend op zoek te zijn naar manieren om de opbrengst te verhogen in het belang van de eigen telers. Met de Envy appel wordt een uitstekende stap gezet in de goede richting. De Envy is een rode, zoete, knapperige appel die niet bruin wordt bij het snijden. Daarnaast heeft de appel een goede houdbaarheid.