Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
wel promotiecampagne gepland in Duitsland

Hollandse Conference voorlopig nog niet naar China

Tholen - De toegang van de Nederlandse Conference-peren tot China zal nog geruime tijd op zich laten wachten. Dit heeft Frugi Venta bekend gemaakt aan de fruithandel. Leo Welschen laat weten dat NFO en Frugi Venta samen de mogelijkheden onderzoeken voor export van Conference-peren vanuit Nederland naar China. Zo wordt onderzocht welke eisen de Chinese autoriteiten stellen en lopen er gesprekken van de Nederlandse overheid met de Chinese 'PD'.

"In april 2011 zal een delegatie Chinese experts de Nederlandse perenteelt en pakstations bezoeken, maar we moeten nog even geduld oefenen voordat onze Conference daadwerkelijk daar in de schappen ligt."

Wel staat er voor volgend jaar een promotiecampagne in Duitsland op het
programma, om de afzet van zowel de Nederlandse als Belgische Conference bij de Duitse retail te vergroten. Frugi Venta laat weten dat er door de VLAM en het GroentenFruitbureau subsidie is aangevraagd bij de EU. "De kans op honorering is aanzienlijk. Vanuit de handel wordt positief gereageerd. Momenteel wordt bekeken hoe en wie de campagne zal uitvoeren."