Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Azië wordt grootste afzetgebied voor landbouwmachines"

De wereldmarkt voor tractoren en landbouwmachines zal in 2015 gegroeid zijn naar 65 miljard euro per jaar. Europa is dan niet meer de grootste markt, voorspelt het Amerikaanse onderzoeksbureau Global Industry Analysts. Een stijgende voedselvraag en vraag naar biobrandstofgewassen doen meer landbouwmachines verkopen. De omzet stijgt ook omdat machines steeds geavanceerder en dus duurder worden.

De wereldmarkt voor machines groeide al sterk tot 2008, maar zit nu door de crisis op meerdere markten in het slop. Toch gaat de groei in de zogenoemde 'emerging markets' zoals Azië en Latijns-Amerika wel gewoon door. Desondanks verwacht het bureau ook dit jaar nog een dalende wereldmarkt. Stabilisering zal in 2011 plaatsvinden, waarna de markt weer gestaag verder zal groeien.

Europa is op dit moment de grootste markt voor mechanisatie, gevolgd door de VS. Door een gebrek aan groei is het echter de vraag voor hoelang nog. De Europese markt wordt immers vooral bepaald door vervangingsinvesteringen. Fabrikanten die willen groeien moeten naar China, India en Brazilië. Ook in Indonesië, Thailand en Rusland wordt nog flinke groei verwacht. In 2015 zullen de Aziatische landen Europa en de VS ingehaald hebben en wereldwijd het grootste afzetgebied voor landbouwmachines zijn.

De wereldwijde omzet in mechanisatie bestaat vooral uit trekkers. Daar gaat het meeste geld in om, gevolgd door de oogstmachines. Toch zal er vooral groei zijn in de grondbewerkingsmachines, dit segment zal in de periode 2007 tot 2015 het sterkst groeien.
 

Bron: Boerderij
Publicatiedatum: