Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
extra uitkering telers ter compensatie

NZ: Jazz-appel dupe van hoge wisselkoers

De Nieuw-Zeelandse fruittelers maken zich zorgen over de dalende uitbetaalprijzen van het clubras Jazz. Door de hoge wisselkoers is de appelsector hard getroffen. Turners & Growers maakte gisteren bekend de appeltelers $1 per tray te betalen als een extra eenmalige uitkering ter compensatie voor de gevolgen van de hoge Nieuw-Zeelandse dollar. Ondanks dat de telers blij zijn met de tegemoetkoming zal het volgens hen niet genoeg zijn om door hen verwachtte verlies van $5 per tray te bekostigen.

Jeff Wesley, managing director van Turners & Growers zegt met de extra uitkering als bedrijf de telers tegemoet te willen komen. Jazz is volgens hem een fantastisch ras dat het erg goed doet, maar tegen deze ongunstige wisselkoers is niemand bestand. De Jazz was de hoogst betaalde appel in de meeste markten maar de telers hebben hier niet van kunnen profiteren.