Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FNLI introduceert duurzaamheidswebsite Keten van eten

In het kader van de dag van de Duurzaamheid introduceert de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) de nieuwe website 'Keten van eten'. Deze website laat zien wat de Nederlandse levensmiddelenindustrie allemaal onderneemt op het gebied van verduurzaming. Ook dient de website als inspiratiebron voor levensmiddelenbedrijven om initiatieven op dit gebied te ontwikkelen.

De Nederlandse levensmiddelenindustrie onderneemt veel verschillende activiteiten op het gebied van verduurzaming. Om deze activiteiten op één centrale plek en op een laagdrempelige, aantrekkelijke en overzichtelijke manier zichtbaar te maken, is www.ketenvaneten.nl ontwikkeld. De bezoeker van de website kan vijf ketenschakels doorlopen: grondstof, transport, productie & verwerking, handel & distributie en verpakken & recyclen. Er zijn o.a. initiatieven te vinden over het verminderen van milieubelasting en afval tot het vergroten van dierenwelzijn en eerlijke handel. Daarnaast biedt de website informatie over algemene en gezamenlijke initiatieven die de levensmiddelenindustrie neemt.

Duurzaamheidsagenda

Het zichtbaar maken van zowel de gezamenlijke als de individuele activiteiten op het gebied van verduurzaming past goed in de toekomststrategie van de Nederlandse levensmiddelenindustrie. Daarom heeft de FNLI de duurzaamheidsagenda 'FNLI in actie: zichtbaar en concreet' ontwikkeld. De agenda zet in op concrete actie voor verduurzaming bij bedrijven en in de keten. Om het proces van verduurzaming zichtbaar te maken, kiest de FNLI elk jaar twee of drie thema's waaraan extra aandacht wordt besteed. Voor 2010 zijn dat: verpakkingen, energie en transparantie in de keten. Voor 2011 zijn dat: palmolie, water en voedselverspilling.

Bron: FHNLI

Publicatiedatum: