Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paard van sinterklaas dit jaar aan de gekleurde wortelen

Syntens brengt partijen samen voor de ontwikkeling van gele, witte en paarse peen

Aanstaand weekend is het al zover, sinterklaas komt op veel plaatsen weer in het land. Akkerbouwers Harold Zondag Biddinghuizen en Martin Topper uit Dronten ontwikkelden speciale snackpeentjes voor het paard van sinterklaas én voor de kinderen. Naast het traditionele oranje penen komen de peentjes nu ook in de kleuren wit, geel en paars op de markt. Aanstaande zaterdag delen de twee ondernemers uit Flevoland 10000 zakjes speciaal voor kinderen uit tijdens de intocht van Sint Nicolaas in Den Haag.

Innovatieaanjager Syntens gaf kleur aan dit gezonde en smakelijke initiatief en bracht partijen bij elkaar die de ondernemers kunnen helpen gekleurde peen op de markt brengen. Innovatieadviseur Joke Feenstra staat de boeren bij: "Ze willen één of enkele concepten ontwikkelen en die in markt zetten. O.a. snackpeen voor kids. Voor de voedingsmiddelen sector liggen hier kansen op het gebied van gezonde snacks. Voor de akkerbouw kansen om nieuwe soorten gewas te gaan verbouwen".

Conceptontwikkeling

Joke Feenstra: “We zien conceptontwikkeling in als eerste noodzakelijke stap in de productlancering. We hebben de ondernemers in contact gebracht met het Foodatelier in Enschede waar nog volop actie loopt nu. Intussen is ook het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie betrokken door middel van een innovatievoucher”.

 
Publicatiedatum: