Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrikaans steenfruitseizoen goed gestart bij HagéBij Hagé International is het Zuid-Afrikaanse steenfruitseizoen goed van start gegaan. De verwachtingen voor het komende seizoen zijn positief. Hagé International verwacht nectarines, perziken, pruimen en abrikozen van bijzonder goede kwaliteit.

In navolging van het vorige seizoen, dat gekenmerkt werd door een goede balans tussen vraag en aanbod, verwacht Hagé International dat ook dit seizoen opnieuw succesvol zal verlopen. Door het relatief rustige seizoen zonder te veel prijsdruk hebben leveranciers zich volop kunnen concentreren op de productie van hun fruit. Er is geïnvesteerd in teeltoptimalisatie en –begeleiding waardoor de kwaliteit van het steenfruit opnieuw bijzonder goed is. De goede weersomstandigheden in de productiegebieden hebben dan weer tot een perfecte brix/zuurtegraadverhouding gezorgd.Vanaf deze week zijn er volop nectarines, perziken en abrikozen beschikbaar uit de warme, Noordoostelijke regio van Zuid-Afrika, rondom Pretoria en Johannesburg. In de eerste instantie wordt er via luchtvracht aangevoerd maar intussen zijn ook containers via zeevracht verzonden en deze komen rond 15 november aan. In week 49 worden de eerste pruimen aangevoerd. De leveranciers, die allen GLOBALGAP gecertificeerd zijn, leveren direct aan Hagé. Vanaf Kerst wordt er aangevoerd vanuit de mildere zuidelijke regio rondom Kaapstad. Ook daar hebben telers opnieuw geïnvesteerd in productiemethoden en kwaliteitsborging. Dankzij tracking en tracing systemen zijn de kwaliteitsvruchten traceerbeer van op het veld tot in het schap.

Tot eind maart zijn de Zuid-Afrikaanse steenvruchten volop beschikbaar bij Hagé International. Op aanvraag zijn verschillende verpakkingen mogelijk.Voor commerciële en productinformatie, gelieve contact op te nemen met Vincent Capitein op 0180648881 of via [email protected]


Publicatiedatum: