Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Minder kans op darmkanker door bramen

Bramen zijn zeer effectief in het voorkomen van colorectale tumoren volgens onderzoek van de Universiteit van Illinois te Chicago, gepubliceerd in het Novembernummer van Cancer Prevention Research.

Colorectale kanker is de derde meest voorkomende vorm van kanker en de tweede belangrijkste oorzaak van kanker-gerelateerde sterfte bij zowel vrouwen als mannen in de Verenigde Staten, volgens het Nationale Kanker Instituut.

Eerder onderzoek gaf de verschillende eigenschappen van de bramen aan. Deze vruchten bevatten anti-oxidanten, anti-kanker en anti-neuro degeneratieve stoffen. Het huidige onderzoek was gericht op het vermogen van de vrucht om darmkanker te voorkomen.

Hiervoor werden muizen gebruikt die 12 weken verschillende soorten voedsel kregen. Bij de muizen waarbij het bramenpoeder werd toegediend, was de tumor-incidentie en de kans op tumoren verlaagd met 50%.

Bron: xinhuanet.com