Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kapkin Group investeert in groententeelt

Vroege start Turks granaatappelseizoen

Kapkin Group teelt groenten en fruit op een areaal van 50 hectare en heeft een opslagcapaciteit van 2000 ton in Antalya-Elmali. Met de laatste technologie kunnen 25 ton appelen per dag worden gewassen, gesorteerd, verpakt en verscheept naar binnenlandse markten of geëxporteerd naar het Midden-Oosten.Dit jaar gaat Kapkin Group verder met investeren. In een kas van 8 ha worden Californische paprika's en ijsbergsla geteeld. Laatst genoemde product wordt in de zomer in volle grond geteeld en in de winter in de kas. Daarnaast is het de bedoeling dat volgend jaar de kas uitgebreid wordt met 22 hectare tomatenplanten.

De heer Gürol Kapkin, de general manager van Kapking Cold Storage, Packaging & Agriculture Company, geeft aan granaatappelen aan hun assortiment te hebben toegevoegd. Op dit moment is de appel en granaatappeloogst in productie. De oogst wordt binnen 6 uren verpakt en gekoeld opgeslagen of verscheept naar binnenlandse markten.Als gevolg van vorst en hagelbuien in het voorjaar, daalde de appeloogst dit jaar met 40%. Door de hete zomer waren de granaatappelen 10 dagen eerder rijp en begon de oogst in het Antalya - Yaniz gebied al in oktober. Dit jaar was de productie 15% groter dan vorig jaar. De oorzaak daarvan was regen tussen de oogsten door.

Kapkin verwacht dit jaar 1500 ton appelen en 500 ton granaatappelen naar Europa, Rusland en Oekraïne te exporteren.

Contact:
Turgay Solmaz
Kapkın Cold Storage , Packaging & Agriculture Company
Tel : +90 212 543 65 75
Fax : +90 212 561 09 88
[email protected]
www.kapkingida.com