Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Komende jaren stabiele productie, ondanks afnemend areaal

Lage paprika-producties in Polen dit seizoen gecompenseerd door goede prijzen

Tholen - Het slechte weer heeft dit jaar in Polen geleid tot lage paprika-opbrengsten. Het Poolse paprikaseizoen, dat eindigde in oktober, had te kampen met zware regenval en overstromingen. "Maar omdat de prijzen beter waren dan anders, is de lagere productie in veel gevallen wel gecompenseerd", zegt de Poolse paprika product manager Rafal Alfut.


Rafal Alfut

De afgelopen jaren was het Poolse paprika-areaal redelijk stabiel, maar de huidige trend is neerwaarts. Rode blokpaprika's zijn goed voor maar liefst 60% van het areaal, gevolgd door de gele blokpaprika's (10%). Het rode ras Yecla van Syngenta is marktleider in Polen. Deze paprika's worden met name geteeld voor de export naar de Scandinavische landen en het Verenigd Koninkrijk. "Het ras is zo populair op basis van de vroege opbrengst en de hoogwaardige kwaliteit", concludeert Alfut.

De paprikateelt in Polen vindt met name plaats in plastic tunnels, vaak zonder verwarming en in de grond. Alfut verwacht niet direct dat de paprikateelt zal verplaatsen onder glas, maar hij verwacht wel dat de grote telers zullen investeren in nieuwe plastic tunnels om vruchten van betere en uniformere kwaliteit te produceren. "Het areaal zal misschien afnemen in de toekomst, maar ik verwacht de komende jaren een stabiele productie."

Bron: Peppers Today, Syngenta Seeds
Publicatiedatum: