Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Italiaans bedrijf exporteert jaarlijks zo'n 600 ton bio-citrus

'Bio Azienda di Ernesto Stancanelli' exporteert opnieuw naar Nederland

Het Italiaanse bio-teeltbedrijf 'Bio Azienda di Ernesto Stancanelli' teelt op 45 hectare citrus. De teelt vindt plaats in de Siciliaanse provincie Catania.

Er wordt jaarlijks gemiddeld 600 ton bloedsinaasappelen, Tarocco , Sanguinello, Valencie en Lanelate geƫxporteerd naar Europa.


Tarocco Comune-sinaasappelen

"In Nederland en Duitsland hebben we betrouwbare experts en partners gevonden. Dit stelt ons in staat om ook dit jaar al onze producten te verkopen", vertelt Maria Grazia Stancanelli, zij is eigenaresse van het bedrijf.De nieuwe citruscampagne begint eind november met de oogst van 'Tarocco Comune'- en 'Tarocco Nocellare'-sinaasappelen. De oogst duurt tot maart-april 2011 met onder meer de Valencia en Lane Late. "Ik verwacht een opbrengstendaling van 20 procent in vergelijking met vorig jaar. Het kleinere volume wordt opgevangen door een hogere kwaliteit en grotere omvang", ze voegt wel toe dat dit nog niet honderd procent zeker is."In de afgelopen drie jaar hebben we 200.000 euro geĆÆnvesteerd om het 'citrus tristeza-virus' (CTV) te bestrijden. Dit door diverse bomen opnieuw aan te planten en door over te stappen op een andere onderstam. We hebben ook de beroemde 'Sanguinello Moscato'-bloedsinaasappel nieuw leven ingeblazen.

De gehele citrusproductie wordt gecontroleerd en gecertificeerd door 'Suelo e Salute'. Het bedrijf produceert ook olijfolie en biologische jam.

Voor meer informatie:
Bio Azienda di Ernesto Stancanelli
Contrada Cavaleri
Centuripe (EN)
Tel.: +39 (0)95 7121787
Mob.: +39 340 5753231
E-mail: [email protected]
www.bioazienda.it