Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Productie en export Turkse peren naar verwachting gelijk in 2010

Er worden veel verschillende perenrassen geteeld in Turkije. Deze worden het hele jaar door geoogst. Men produceert zowel binnenlandse als buitenlandse rassen. De belangrijkste rassen zijn Santa Maria, Akca, Mustafabey, Cassia, Willliams, Ankara en Deveci. De productie steeg ten opzichte van het vorig verkoopseizoen met ongeveer 10 procent in 2009 en kwam op 385.000 ton. Voor 2010 worden geen aanzienlijke veranderingen in de productie verwacht. In 2010 zal de productie naar schatting 380.000 ton zijn. De peren worden door het hele land geteeld.
 
Ongeveer 90% van de peren wordt vers geconsumeerd en 3 tot 5% wordt geƫxporteerd. De overige peren worden ingeblikt of zijn ongeschikt voor verwerking.
De perenexport is gestegen met 32% en bereikte 21.600 ton in 2009. Iran en Saudi-Arabiƫ waren de belangrijkste exportbestemmingen voor peren in 2009. De verklaring van de hoge exportgroei in 2009 naar Iran is het koude weer. In 2010 zal er naar verwachting niet veel veranderen.