Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

1e TPC AWARD voor Jan Van Loon en Sjouk Brunia

Jan Van Loon, kweker van aardappelras Monte Carlo, en Sjouk Brunia, kweker van het aardappelras Marrakech, hebben de 1e TPC AWARD ontvangen. Wanneer een aardappelras ingeschreven wordt op de Nederlandse Aardappelrassenlijst krijgen de kwekers die kweken voor de The Potato Company de TPC AWARD.
 
Het is nog nooit eerder vertoond dat een handelshuis na 5 jaar kweken al rassen op de rassenlijst heeft staan. Vooral ook omdat TPC bijna als enig handelshuis in Nederland haar boeren nu met de Monte Carlo van Jan Van Loon de oplossing kan bieden voor strijd tegen de aardappelmoeheid.


v.l.n.r. Jos Bus (TPC), Sjouk Brunia, Jan van Loon en Gaby Stet (TPC)


Het nieuwe ras dat door The Potato Company (TPC) onder de naam Monte Carlo op de markt wordt gebracht, beschikt over resistentie tegen zes soorten aaltjes, waaronder de beide pallidatypen. De combinatie van resistenties bestaat uit de biotypen A, B, C, D, E en F. Tot nu toe is er geen ander aardappelras dat over al deze resistenties beschikt. Het in Nederland geproduceerde pootgoed is uitermate geschikt voor de consumptieteelt in Oost-Europese- en Noord-Afrikaanse landen.
 
Publicatiedatum: