Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Jumbo-winkels doorslaand succes

Rabobank heeft zijn advies voor Ahold verlaagd naar 'hold' van 'buy'. De bank denkt dat het tempo waarin het supermarktconcern tot nu toe marktaandeel veroverde flink afneemt door het succes van de omgebouwde winkels van concurrent Jumbo. Ook zullen de marges na jaren van groei afvlakken.

Volgens Rabobank Equity Research zijn de nieuwe Jumbo-winkels een doorslaand succes. "In combinatie met het herstel van C1000 (Schuitema) gaat Albert Heijn een moeilijker tijd tegemoet." Jumbo bouwt in sneltreinvaart 175 winkels van Super de Boer om naar de eigen formule. "Volgens het management hebben de eerste dertig een omzetgroei van 60 tot 70 procent gerealiseerd", aldus Rabo.

Op basis van 'veldonderzoek' onder 500 winkelende mensen in tien nieuwe Jumbo-winkels en tien AH's in de buurt concludeert Rabo dat de omgebouwde winkels een omzetgroei laten zien van meer dan 30 procent. Die stijging is te danken aan hogere uitgaven door bestaande klanten en een substantiƫle instroom van nieuw publiek. Een derde van de omzetgroei is te danken aan klanten die voorheen bij AH shopten, aldus de bank.

Om 10.00 uur noteerde Ahold 1,2 procent lager op 9,73 euro, terwijl de AEX-index 0,4 procent steeg tot 346,65 punten.

Bron: Beursduivel.be
Publicatiedatum: