kalender adviseert bij maken van bewuste keuze

Meeste mensen willen eten van het seizoen

Negen van de tien mensen (87 procent) zijn bereid om vooral groente en fruit van het seizoen te kiezen. Ze vinden het lekker, goedkoop, beter voor het klimaat en gezonder. Dit blijkt uit het nieuwste onderzoek van bureau GfK in opdracht van Milieu Centraal. Groente en fruit van het seizoen komen vers van het land.
Negen van de tien willen eten van het seizoen

Bureau GfK legde een panel van duizend mensen de vraag voor waar ze op letten bij het kopen van groente en fruit en of ze rekening willen houden met de klimaatbelasting ervan. Bijna de helft (44 procent) wil ingevlogen groente en fruit laten liggen. Een kwart van de mensen (24 procent) laat groente en fruit uit de verwarmde kas liggen. Een belangrijke reden om niet op deze twee eigenschappen te letten is dat mensen niet weten of een product is ingevlogen of uit de kas komt.
Herkomst

Om de herkomst van groente en fruit beter te herkennen is er nu de Groente- en fruitkalender van Milieu Centraal. Deze helpt bij het maken van een bewuste keuze. De Groente- en fruitkalender geeft met energielabels aan hoeveel energie het heeft gekost om groente en fruit in de winkel te krijgen. Te veel energieverbruik belast het klimaat. De kalender is verkrijgbaar in verschillende vormen; als minifolder, via internet (www.milieucentraal.nl/groente-en-fruit) en als app voor de iPhone.

In samenwerking met supermarktketen DekaMarkt is de minifolder gemaakt die precies in de portemonnee past. Klanten hebben op deze manier altijd de juiste informatie bij de hand om een klimaatbewuste keuze te maken. Per maand zijn vijf veel gegeten soorten groente en vijf soorten fruit gekozen die wat betreft teelt en transport weinig energie hebben gekost.

Bron: milieucentraal.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.