Zwaar verlies voor Chiquita in derde kwartaal

Chiquita Brands International Inc. meldt een verlies in het derde kwartaal door een lagere omzet als gevolg van kleinere volumes salades en bananen in de retail. Daarnaast spelen ook de zwakker Europese prijzen een rol. Daarmee wordt wederom gesneden in de vooruitzichten van de jaarcijfers en zet de daling van de aandelen zich verder in.

Het bedrijf rapporteerde een verlies van $ 8 miljoen of $ 0,19 per aandeel, tegenover een winst van $ 5 miljoen of $ 0,11 per aandeel in dezelfde periode vorig jaar. De netto-omzet daalde in het derde kwartaal met 8% tot $ 730 miljoen, ten opzichte van de $ 797 miljoen vorig jaar, als gevolg van lagere volumes in de retail.

Chiquita zegt dat de verbeterplannen in Europa wel vooruitgang boeken, waar lokaal jaar-op-jaar betere prijzen worden gerealiseerd. De marktprijzen begonnen te zakken door overmatige import. Het bedrijf blijft zich echter richten op versterking van haar activiteiten en groei en diversificatie van de winst in 2011 en daarna.

Bron: www.rttnews.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.