Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

The Greenery tekent overeenkomst frambozenrassen met Sant Orsola

The Greenery heeft verleden week een overeenkomst afgesloten met het Italiaanse Sant Orsola inzake het exclusief produceren en testen van frambozenrassen voor de Nederlandse markt.

The Greenery en Sant Orsola hebben in het Italiaanse Pergine een overeenkomst getekend over het testen en afzetten van nieuwe frambozenrassen. Dankzij de overeenkomst krijgt The Greenery jaarlijks exclusief toegang tot enkele veelbelovende frambozenrassen in het veredelingsprogramma van Sant Orsola. De overeenkomst omvatte daarnaast ook een licentieovereenkomst waarbij The Greenery het exclusieve Nederlandse productierecht en internationaal verkooprecht verkrijgt van Sant Orsola.


The Greenery Sourcing directeur Jelte van Kammen en Silvio Bertoldi, voorzitter van de coöperatie Sant Orsola, tekenen samen de overeenkomst.

De rassen, die geselecteerd zijn op basis van smaak, vruchtgrootte, houdbaarheid en productie, zullen in de komende jaren in Nederland getest worden door telers van The Greenery. Deze overeenkomst met Sant Orsola sluit aan op de doelstelling van The Greenery om de categorie zachtfruit verder uit te breiden met rassen die zich onderscheiden op gebied van smaak en bovendien geschikt zijn voor de afzet via zowel het retail- als handelskanaal. The Greenery sloot eerder overeenkomsten met internationale veredelaars als het Amerikaanse Plant Sciences Inc. en het Schotse Angus Soft Fruit.

Sant Orsola is een Italiaanse coöperatie met c.a. 1.000 zacht- en hardfruittelers. De coöperatie is gevestigd in Pergine (Trento) en heeft productiegebieden in Zuid-Italië. Sant Orsola is marktleider voor wat betreft zachtfruit in Italië. Hun producten worden afgezet onder het eigen label Sant Orsola.
Publicatiedatum: