Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Export Braeburn risicovol voor Nieuw-Zeelandse fruittelers

Tholen – Het appelras Braeburn, dat in het recente verleden het meest rendabel was voor de telers in Nieuw Zeeland, wordt nu gezien als het meest risicovolle. Volgens een nieuwsbriefartikel in Hawke’s Bay Fruitgrower moeten de telers er rekening mee houden dat er volgend jaar een gedeelte van de oogst naar de verwerkende industrie zal gaan.
Volgens directeur Peter Beaven van Pipfruit New Zealand is de verwachte productie van het belangrijkste appelras in Nieuw Zeeland groter dan de vraag uit de markt. Ook moet het ras concurreren met rassen zoals Jazz en Pink Lady op de Europese en Britse markt. De telers verwachten in 2011 een oogst die 25% groter is dan in 2010 en zal er volgens Beaven een strak afzetschema gehanteerd moeten worden om de markt niet te overspoelen met de appels, waarvan de telers zullen moeten aanvaarden dat het ras bij de overzeese consumenten minder geliefd is dan aanvankelijk leek.

Publicatiedatum: