Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zespri wil in Vietnam onder licentie kiwi’s telen

Tholen – Kiwi-exporteur Zespri is een programma aan het overwegen om in Vietnam lokale telers onder licentie kiwi's te laten telen. Maar dit plan is bij zakenman Tony Gibbs in het verkeerde keelgat geschoten en hij is verontwaardigd dat het geld voor dit programma van de belastingbetalers komt en doorgeschoven wordt als overzeese hulpverlening. Uit wraak heeft Tony een zaak aangespannen tegen Zespri en vraagt daarmee om onmiddellijke stopzetting van de fondsen en ook stelt hij het exportmonopolie van Zespri aan de kaak.

In een verklaring van Zespri-manager Simon Limmer worden de plannen bevestigd voor de teelt van kiwi's in Zuidoost-Azië. Hij zei dat Vietnam in beeld was en er spoedig investeringen gedaan zouden worden, ook zei hij dat Azië, en dan speciaal China, een groeimarkt is voor Zespri. Het bedrijf kijkt ook naar markten die buiten het seizoen niet door Nieuw Zeeland leverbaar zijn. Zespri heeft ook telers in Korea en Japan die onder licentie telen. Wereldwijd zijn er duizenden boeren die onder licentie telen.

Publicatiedatum:
Auteur:
©