Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PEFC-certificering voor palletbedrijven Faber Halbertsma

De Nederlandse palletproductiebedrijven van Faber Halbertsma Groep (Faber Pallets, Phoenix Pallets en Halbertsma Pallets Group) zijn als eerste palletproducent in Nederland PEFC-gecertificeerd. Hiermee kan de grootste palletproducent van Europa, met een productie van ruim 18 miljoen pallets per jaar, aantonen dat zij voor haar palletproductie hout gebruikt uit PEFC-gecertificeerde bossen.

In lijn met de strategie van Faber Halbertsma Groep vertegenwoordigt de certificering de integratie van duurzaamheid in de dagelijkse bedrijfsvoering. Hout is de meest duurzame grondstof voor het produceren van pallets, onder andere omdat houten pallets CO2-neutraal zijn. Houten pallets kunnen immers eindeloos worden hergebruikt, gerepareerd en gerecycled.

Faber Halbertsma Groep geeft door het gebruik van hout uit PEFC-gecertificeerde bossen, ofwel duurzaam geteelde bossen, een extra dimensie aan deze duurzaamheid.

PEFC-certificering draagt bij aan het behoud en de verbetering van bosrijkdom, de bevordering van de productiefunctie van bossen en de gezondheid en vitaliteit van ecosystemen en biodiversiteit. PEFC biedt inkopers de garantie dat het hout waarmee een product is vervaardigd zijn oorsprong vindt in een bos dat op duurzame wijze wordt beheerd. In Nederland zijn er - op dit moment - 103 bedrijven, met name actief in de houthandel of papierproductie, die producten met een PEFC-keurmerk kunnen leveren. Faber Halbertsma kan hier als eerste palletproducent aan worden toegevoegd.

Voor meer informatie: www.pefcnederland.nl

Bron: Verpakking-totaal.nl
Publicatiedatum: