Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aantal bedrijven met agrarische kinderopvang in 2 jaar van 20 naar 64

Het aantal bedrijven met agrarische kinderopvang is in twee jaar tijd meer dan verdrievoudigd, van 20 naar 64. En de belangstelling voor groene kinderopvang lijkt nog steeds toe te nemen. Dit biedt kansen aan ondernemers. Daarom organiseren de Taskforce multifunctionele landbouw, LTO Noord, LLTB en ZLTO in het hele land informatie-avonden Agrarische Kinderopvang.

'Kinderen om je heen, een eigen inkomen en een baan aan huis. De ideale combinatie!' Een paar veelgehoorde argumenten van (partners van) agrarische ondernemers om te kiezen voor kinderopvang op de boerderij. Andersom kiezen ouders vaak voor agrarische kinderopvang vanwege de ruimte en het contact met plant en dier.

Maar hoe begin je nu zoiets? Aan wat voor investering moet je denken, welke opbrengsten staan er tegenover en aan welke regels moet je je houden? En, past zo'n extra tak wel bij je bedrijf? Op deze en andere vragen geven mensen van de Vereniging Agrarische Kinderopvang en van het Netwerkbureau kinderopvang antwoord.

Vooralsnog zijn twee avonden gepland:

  • Regio Limburg maandag 29 november: Kinderdagverblijf De Beestenboel, Kloosterweg 100, 6044 XX Roermond.
  • Regio Drenthe: woensdagavond 10 november: De Drentse Hoeve, Wezuperstraat 20, 7852 TG Wezup.

De avonden beginnen om 19.30 uur en zijn omstreeks 22.30 uur afgelopen. Ze zijn gratis toegankelijk, wel is opgeven gewenst. Na aanmelding ontvangt u ongeveer een week voor de bijeenkomst nadere informatie over het programma en de locatie. U kunt zich aanmelden via [email protected]. Graag met vermelding van de datum en/of locatie (plaats) van de avond waaraan u wilt deelnemen.

bron: Taskforce Multifunctionele landbouw,
Publicatiedatum: