Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaans platteland wordt gedomineerd door groen gekleurde appelen

Tholen - De Spaanse appeloogst zal dit jaar ruim 500.910 ton bedragen volgens gegevens van het Spaanse Cooperative Agro-food. Per ras is de meest opvallende en grootste stijging te melden bij Golden Delicious met 11,08%, wat dan ook gelijk meer dan 50% van de totale productie betreft, gevolgd door de roodkleurige rassen met bijna 9% en de Pippins met 4,72 % van de productie.

Aan de andere zijde van de productieschaal zal de productie van de Granny Smith het sterkst dalen, met 45% tot ruim 3.000 ton, waarbij ook een daling van de Gala met bijna 4% vermeld moet worden.

In CataloniĆ« is 65,5% van de nationale productie geconcentreerd met 328,500 ton, een toename van 14,19%. In Castilla y LeĆ³n is er ook een stijging van 9.6%.

Verder wordt er in Extremadura een oogstreductie verwacht van 85,7% tot 290 ton, gevolgd door Murcia met 17,06, La Rioja met 9,3 and Aragon met 2,7 procent minder.

Publicatiedatum:
Auteur:
©