Spaans platteland wordt gedomineerd door groen gekleurde appelen

Tholen - De Spaanse appeloogst zal dit jaar ruim 500.910 ton bedragen volgens gegevens van het Spaanse Cooperative Agro-food. Per ras is de meest opvallende en grootste stijging te melden bij Golden Delicious met 11,08%, wat dan ook gelijk meer dan 50% van de totale productie betreft, gevolgd door de roodkleurige rassen met bijna 9% en de Pippins met 4,72 % van de productie.

Aan de andere zijde van de productieschaal zal de productie van de Granny Smith het sterkst dalen, met 45% tot ruim 3.000 ton, waarbij ook een daling van de Gala met bijna 4% vermeld moet worden.

In Catalonië is 65,5% van de nationale productie geconcentreerd met 328,500 ton, een toename van 14,19%. In Castilla y León is er ook een stijging van 9.6%.

Verder wordt er in Extremadura een oogstreductie verwacht van 85,7% tot 290 ton, gevolgd door Murcia met 17,06, La Rioja met 9,3 and Aragon met 2,7 procent minder.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.