VS: voorspellen schimmelziekten bij aardbeien onderzocht

Tholen – Onderzoekers aan de universiteit van Florida ontvangen van het Amerikaanse ministerie van Landbouw 2,9 miljoen dollar subsidie om te onderzoeken of er een model ontwikkeld kan worden om schimmelziekten bij aardbeien te kunnen voorspellen.

Teamleider Nathalia Peres hoopt dat ze een waarschuwingsmodel voor schimmelziektes, zoals o.a. botrytis, kan ontwikkelen en dan de telers waarschuwen via een website, Sms-berichten en e-mails, waarbij de telers het gebruik van fungiciden sterk kunnen beperken. Uit eerste tests is gebleken dat het gebruik van fungiciden met de helft verminderd kan worden. De subsidie is mede bedoeld voor praktijkproeven in het veld en in andere aardbei producerende landen. Bij het onderzoek wordt ook gekeken naar ziekteresistentie bij fungicide gebruik en het adviseren van telers voor alternatieve opties voor het fungicide gebruik.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.