Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwartaalcijfers Rieber & Son wederom verbeterd

Tholen – Het Noorse voedingsmiddelenbedrijf Rieber & Son verbetert volgens CEO Patrik Andersson voor de vierde achtereenvolgende keer de kwartaalcijfers tot 128 miljoen Noorse kronen in het derde kwartaal. Het concern met een uienverwerkende fabriek in het Zeeuwse Sint-Maartensdijk en daarmee een wereldwijde leidende export positie in krokant gebakken uitjes heeft met het herstructurering- en verbeterprogramma 'Onze Toekomst' een significante toename van de winstgevendheid gerealiseerd. Dit programma werd in 2009 geïntroduceerd en heeft tot op heden in een effectief resultaat van 256 miljoen Noorse kronen geleid, als gevolg van een productie reorganisatie bij de plantaardige groep en de efficiëntere inkoop van grondstoffen.

De verkoopopbrengsten daalden in het derde kwartaal van NOK 1.219 tot 1.070 miljoen NOK. Dit is vooral een gevolg van desinversteringen van bepaalde activiteiten die al in mindere mate bijdroegen aan de omzet. Andersson benadrukt dat de kostenbeheersing succes heeft, maar dat in de komende periode rekening met stijgende grondstofprijzen gehouden moet worden. De handel in grondstoffen is onzeker met een verhoogde activiteit bij de wereldhandel en als de stijging doorzet, moeten we misschien de prijzen voor onze klanten verhogen om de ontwikkeling van de markt te volgen, aldus Andersson.
Publicatiedatum: