Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Spanje heeft meer Hollandse trostomaten geïmporteerd

"Tomaten lopen lekker weg"

Tholen - Momenteel is er goede vraag naar tomaten. Grote volumes zijn er niet. Er komt weliswaar wat product uit het buitenland, maar dat zijn nog geen aantallen, blijkt uit een rondgang langs de handel. "Al met al hebben zowel de tros- als losse tomaten een redelijk goed seizoen gehad qua prijsniveau. Uiteraard waren er wel pieken en dalen, maar het gemiddelde ligt flink hoger ten opzichte van 2009. Dit is ook hard nodig, want bij veel telers was/is de situatie nijpend na vorig jaar.""Eén en ander is niet de oorzaak van het beter reguleren van de handel zoals sommige beweren. Maar vooral doordat deze zomer half Europa onder water heeft gestaan en dat veel effect gehad heeft in de productie van Poolse en andere Oost-Europese tomaten", meent een handelaar.

"Tevens is het erg heet en droog geweest in Spanje. In de zomer heeft Spanje namelijk ook productie, maar dit is zo weinig dat het vrijwel allemaal in Spanje blijft. Omdat hier ook productie gesneuveld is, hebben de Spanjaarden met name meer trostomaten in Nederland afgenomen dan normaal. Het seizoen is nog niet ten einde, maar we mogen tot nu toe zeker niet klagen dit seizoen, is de overheersende conclusie.