Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Met iPhone of iPad boodschappen doen bij Tesco

De Britse supermarktketen Tesco is gestart met een experiment, waarbij klanten zelf kunnen afrekenen met speciale handscanners, zoals je ook wel bij sommige AH-filialen ziet. Tesco wil dit begin 2011 landelijk uitrollen, maar interessanter zijn de plannen die ze met de iPhone en iPad hebben. Het plan is om klanten door de winkels te laten navigeren met een iPhone of iPad. De R&D-afdeling van Tesco wil gaan bewijzen dat het mogelijk is, zonder dat het bestaande kassasysteem hoeft te worden aangepast.

In de plafonds van de Tesco-supermarkten zijn al draadloze toegangspunten aanwezig, waarmee medewerkers met elkaar communiceren. Volgens Nick Lansley, hoofd van Tesco's R&D-afdeling kan de supermarkt daarmee kijken waar een klant zich in de winkel bevindt. Je kunt de klant ook naar bepaalde producten laten navigeren, zodat ze bijvoorbeeld niet aan de vakkenvullers hoeven te vragen waar een product staat.

Tesco heeft al een gewone iPhone-app, waarmee je filialen kunt zoeken, een boodschappenlijstje maken, de bezorging van je boodschappen regelen en bladeren door de beschikbare producten per afdeling of gangpad. Ook voedingskundige informatie is voor veel producten aanwezig.

Bron: iphoneclub.nl
Publicatiedatum: