Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Roemeense kinderen (9) werken dagen lang in oogst lente-uien

Kinderarbeid ontmaskerd op Brits teeltbedrijfDe Britse politie in Worcestershire heeft een paar schrijnende gevallen van kinderarbeid ontdekt. Roemeense kinderen - vanaf de leeftijd van negen jaar- waren bij temperaturen rond het vriespunt in hun dunne zomerkleding met vijftig andere Roemeense krachten aan het werk in de oogst van de lente-uitjes.Volgens officier Linda Boyle van de Gangmaster's Licensing Authority (GLA) werden vijf meisjes en twee jongens tussen de 9 en 15 jaar verplicht om van 7.30 uur tot zonsondergang op het land te werken. Kleinere kinderen werden door hun ouders in een box achterop het land gezet. Volgens Boyle was het de eerste keer dat er kinderarbeid werd ontdekt, hoewel de geruchten wijd verbreid waren. De politie heeft nu zes van de kinderen in beschermende bewaring genomen en probeert de ouders te identificeren. Twee volwassenen wisten bij de politie-inval te ontsnappen. De werknemers zeiden niet precies te weten welke vergoeding ze zouden krijgen.


Eerder deze maand werd een man aangehouden in Oost-Londen op verdenking van handel in Roemeense kinderen

"In 2007 vierden we de 200e verjaardag van het einde van de slavenhandel, maar de omstandigheden in 2010 zijn niet veel anders", zegt voorzitter Paul Whitehouse van de GLA. En volgens officier Linda Boyle ga je hierdoor wel twee keer nadenken over het daadwerkelijk kopen van de lente-uitjes.
Publicatiedatum: