Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
jassen teeltmedewerkers krijgen kleurcodering

Eurofresh Farms zet hogere voedselveiligheidsstandaard neer met EnviroLock

Eurofresh Farms gaat het EnviroLock-voedselveiligheidssysteem op het bedrijf installeren. De tomaten- en komkommergigant wil de voedselveiligheid verhogen door het regelen van de fysieke ingangspunten in de teelt- en verpakkingslocaties. Begin 2011 wordt het systeem op het bedrijf geïntegreerd.

Met het EnviroLock systeem moet iedereen die in de kas komt de handen en onderarmen wassen en ontsmetten en opschonen. Daarna wordt iedereen krijgt iedereen plastic sloffen en haarnetjes om. De jassen hebben een kleurcode om het specifieke gedeelte van de kas waarin ze werken aan te geven. "De kleurcodering maakt het mogelijk voor de leidinggevenden om de medewerkers visueel te identificeren en moet de medewerkers stimuleren om de bedrijfsveiligheid verder te verhogen."

Hoewel Eurofresh Farms nooit is getroffen door voedseloverdragende ziekten door middel van de producten, koos het bedrijf voor EnviroLocak als aanvullende, preventieve verzorgingsmaatregel. "Het is hierdoor bijna onmogelijk voor bacteri├źn zoals salmonella om in contact te komen met onze teelt", zegt Johan van den Berg. "We zetten hier een hogere standaard voor voedselveiligheid neer op Eurofresh Farms."Publicatiedatum: