Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groothandelsmarkt Palermo op Sicilië in beeld

Sicilië is een Italiaans eiland in de Middellandse Zee. Het eiland is droog met uitzondering van vele citroen- en sinaasappelplantages, vooral ten westen van Catania, waar bevloeiing aanwezig is. In het oosten, nabij Catania, bevindt zich de vulkaan Etna waaromheen grote hoeveelheden fruit worden geteeld. Jan van Alebeek, medewerker van A.G.F. Kerkdriel, bezocht tijdens zijn vakantie op het eiland de groothandelsmarkt van Palermo.



In alle vroegte nam hij een kijkje op de markt waar zowel lokale als geïmporteerde verse groenten en fruit verkrijgbaar zijn. "Het gaat er heel hectisch aan toe maar er hangt een gemoedelijke sfeer." Jan kon op de markt duidelijk merken dat het land veel tijd en aandacht schenkt aan eten. De producten liggen er volgens hem prachtig gepresenteerd en iedereen gaat er heel prettig met elkaar om. "Ook leuk om te zien zijn de typische 3-wielers, die helemaal volgestouwd zijn en waar de lokale 'groentenboeren' zich mee door de smalle straatjes vervoeren", vertelt hij. "Dit was een hele mooie ervaring en als medewerker van een groothandel kon ik deze unieke kans natuurlijk niet laten liggen."

Klik kier voor de foto's die Jan maakte op de groothandelsmarkt van Palermo.