Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BEST onthult enkele belangrijke innovatieve aanpassingen aan haar sorteermachines tijdens IPA 2010

BEST onthult enkele belangrijke innovatieve aanpassingen aan haar sorteermachines. Bij BEST betekent innovatie niet alleen nieuwe concepten ontwerpen om aan de eisen van de klant te blijven voldoen, maar ook onderzoek naar vernieuwing van bestaande installaties. Met de respons van onze klanten in het achterhoofd, investeert BEST al jaren sterk in R&D, wat nog maar eens fantastische resultaten opleverde. Op de IPA beurs in Parijs zal BEST enkele opmerkelijke innovaties bekend maken.

Genius optische sorteerder

De Genius, nog steeds een duurzame, krachtige machine op basis van bewezen technologie, bevat nu een nieuw design, met verbeterde onderhoudsmogelijkheden. Het verzekert lage operationele kosten, in lijn met de BEST bedrijfsfilosofie voor al haar sorteerders. De machine krijgt een nieuw frame, waardoor ze nog beter voldoet aan de hygiënische voorschriften. Bovendien is de band makkelijk te vervangen en zijn uitbreidingen comfortabel installeerbaar, zelfs op machines die al in productie staan.De nieuwigheden beperken zich allerminst tot het mechanische. Ook in de optische configuratie trekt BEST alle registers open. De Genius wordt uitgerust met een nieuwe BEST camera, exclusief ontwikkeld voor BEST. De camera bezit een optimaal spectrum, dat aangepast is in functie van het sorteerproces. Daarnaast lanceert BEST ook een aantal revolutionaire optische ontwikkelingen, zoals kwalitatieve, industriële lenzen, met een optimale focus. Door al deze nieuwigheden, kan BEST zijn klanten een uitgebreid gamma aan mogelijke optische combinaties voorstellen.
Ook het software pakket kreeg een enorme boost. De Genius heeft nu een toolbox voor vormherkenning, waardoor de operator op een makkelijke manier kan sorteren op basis van vormeigenschappen zoals lengte, rondheid, breedte, enz…

De sorteerder bevat ook een module om tijdens het sorteren statistieken van het inkomende product te maken, om zo onmiddellijk aanpassingen te kunnen doen in de complete productielijn. De product classificatie module bevat “defect trend analyses” en “inline length management”, volledig geïntegreerd in de machine.
De Genius kan daarenboven uitgerust worden met een speciale module voor het sorteren van wortelen (Fresh Carrot Sorting module), op vorm, verkleuringen en vreemd materiaal, en dit tegen een hoge snelheid en voor grote volumes.
De Genius is tevens klaar om OPC (OLE for Process Control) te gebruiken, voor bedrijven die de sorteerder willen installeren als onderdeel van het volledige besturen van de productielijn vanuit één centraal punt.

Felix sorteerder

Deze sorteerder specialiseert zich in het verwijderen van grove defecten en vreemd materiaal in het begin van de productielijn. De Felix sorteerder verwijdert ratten, muizen, kikkers, plastic, enz. die u absoluut wil vermijden tussen de groene bonen. De sorteerder maakt gebruik van verschillen in structuur en kleur om het sorteerproces uit te voeren. De Felix is nu ook uitgerust voor een nieuwe applicatie, namelijk het sorteren van wortelen. Een speciale invoertriller en stabilisatierol werden hiervoor door BEST ontwikkeld, om een sortering te garanderen die aan de perfectie grenst.IXUS Sorteerder

BEST lanceert ook een nieuwe versie van haar x-ray sorteermachines. De nieuwe IXUS Bulk 800 is een bredere versie van zijn collega’s en heeft een nieuw revolutionair design dat nog makkelijker te integreren is in de productielijn.
Al deze nieuwe modellen zullen op de IPA-beurs in Parijs gelanceerd worden op de stand van BEST. (Hal 7, stand nummer C24) Breng zeker eens een bezoekje en ontdek wat deze vooruitstrevende technologie voor uw bedrijf kan betekenen.Publicatiedatum: