Anabel Elices, manager communicatie van Eurest: "De trend van duurzame voeding zet onverminderd door. We merken in onze offerteaanvragen dat de behoefte naar biologisch en fairtrade, maar ook de vraag naar bijvoorbeeld een lokaal geteeld assortiment, toeneemt. Naast deze toenemende vraag, vinden wij het als organisatie belangrijk om ons bewust te zijn van de impact die onze bedrijfsvoering heeft op onze omgeving."
Maximaal biologisch cateren
Eurest voegt steeds meer biologische producten toe aan het assortiment en verwerkt deze in de menucycli. Zo is bijvoorbeeld suiker en een aantal broden dat gebruikt wordt in de recepturen standaard biologisch. Klanten van Eurest kunnen ook kiezen voor maximaal biologisch cateren. Er is dan sprake van een 100% biologische menucyclus.Steeds meer fairtrade
Ook op het gebied van fairtrade probeert Eurest voor steeds meer producten een 'eerlijk' alternatief te bieden. Zo is het suikerzakje, behalve biologisch, ook standaard fairtrade en zijn er fairtrade-alternatieven beschikbaar voor ijs, koffie, bananen, thee, chocolade en koek. Ook doet Eurest mee aan de Fairtrade@work week die door stichting Max Havelaar wordt georganiseerd.Andere initiatieven duurzame voeding
Naast biologisch en fairtrade ontplooit Eurest andere initiatieven op het gebied van duurzame voeding. "In onze menucycli maken we zoveel mogelijk gebruik van seizoensgeboden ingrediënten en producten. We onderzoeken continu de mogelijkheden om meer lokaal geteelde producten in te zetten. Ook houden we ons bezig met dierenwelzijn. Vanaf 2010 bieden we bijvoorbeeld geen vissoorten meer aan die voorkomen op de ‘rode lijst' van de VISwijzer. Bovendien is een deel van de vis dat wordt aangeboden MSC-gecertificeerd, zoals de haring. Dit betekent dat de vis op duurzame wijze is gevangen en de kans op bijvangst erg klein is", aldus Elices.Bron: Eurest/Food Holland