Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ga gezondheidsklachten tegen met 'Pak stof aan'

De werkgroep Stof? Pak’t aan! heeft de website www.pakstofaan.nl vernieuwd. Op de website staan verschillende maatregelen die bedrijven helpen om de blootstelling aan stof te verminderen. Deze maatregelen zijn vanaf nu overzichtelijker verdeeld in bronmaatregelen, ventilatie/afzuiging, scheiden mens en bron en persoonlijke bescherming. Daarmee is het makkelijker om aan te sluiten bij arbocatalogi.

Blootstelling aan stof tijdens het werk kan leiden tot gezondheidsklachten. Ook in bedrijven in de agrarische (voedings)sectoren is dit het geval.
Op bedrijven in de (voedings)sectoren akkerbouw, tuinbouw, vee, vlees en eieren bevat het stof praktisch altijd schadelijke deeltjes. Of het nu om nevel gaat of vaste droge stof. Daarbij gaat het onder meer om zeer fijne deeltjes als kwartsstof (afkomstig van zand of klei) en endotoxinen (resten van bacteriën).

Op de website www.pakstofaan.nl staat een test waarmee u kunt zien of u te veel stof inademt.
Publicatiedatum: