Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Be-leaf door naar halve finale Smaakvol 2010

Marlies Neef van het biologisch teeltbedrijf Be-leaf dat zich heeft gespecialiseerd in de teelt van biologische bladgewassen waaronder rucola, babyleaf, veldsla e.a. is met het exclusieve product ‘Baby Mustard Golden Leaf’ door naar de halve finale van Smaakvol 2010 – De Smaak van Nederland.Op 30 september vond in Woerden de eerste regionale voorronde plaats van smaakvol 2010: een landelijke wedstrijd voor smaakvolle producten van eigen bodem georganiseerd door Syntens, in samenwerking met de Taskforce Multifunctionele Landbouw en Foodlog.nl. In deze voorrondes werden de producten met name beoordeeld op smaak- en smaakvernieuwing vertelt Marlies Neef. De jury bestond uit een drietal smaakspecialisten te weten Samuel Levie van YFM (Youth Food Movement), Ine Stultjens van ZTRDG.nl en Dick Veerman, foodkenner en initiatiefnemer van foodlog.nl. Van de 33 deelnemers zijn er uiteindelijk 9 geselecteerd die door gaan voor de publieke smaaktest en de regionale masterclasses.

De Baby Mustard Golden Leaf is een fantastisch product. Een product dat nu nog relatief onbekend is maar alles in zich heeft om de Nederlandse keuken te veroveren gaat Marlies Neef enthousiast verder. Het product heeft een jonge verse uitstraling en de smaak is een ware sensatie: fris maar met een pittige herkenbare mosterd flavour.De Baby Mustard Golden Leaf is een ware aanvulling in het segment van de verse smaakmakers. Er zijn vele toepassingen mogelijk. Uiteraard leent de Baby Mustard Golden Leaf zich door zijn smaak uitstekend om te mixen met allerlei andere soorten sla. Daarnaast is het dankzij de mooie uitstraling uitermate geschikt voor de garnering. Maar ook (als basis) in warme gerechten kan de Baby Mustard Golden Leaf uitstekend worden gebruikt. Kortom de mogelijkheden zijn onbeperkt.

Tijdens de publieke smaaktest krijgen consumenten in Nederland op diverse locaties de gelegenheid om de Baby Mustard Golden Leaf van Be-leaf en de andere producten die zijn doorgegaan naar de halve finale te proeven en te stemmen op hun favoriet. Bij de regionale masterclasses vallen de producten in handen van de marketeers die bepalen welke twee producten per regio doorgaan naar de finale. Ook de regionale publieksfavorieten zullen als finalist meestrijden. Op 30 november vindt de finale plaats in Den Bosch ‘de hoofdstad van de smaak’.

Iedereen kan actief meedoen aan het smaakdebat op foodlog.nl en via Twitter, waar smaakspecialisten, producenten en consumenten hun mening geven over authentieke, echte, bijzondere en innovatieve voeding.

Voor meer informatie:
Be-leaf
Maasdijk 43
2691 PA ‘s-Gravenzande
Tel: 06 20303403
Fax: 0174 444446
Publicatiedatum: