Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drie gewonden bij brand in champignonkwekerij Kerkdriel

Zaterdagmiddag rond 15.00 uur brak brand uit bij champignonkwekerij Hooijmans in Kerdriel. Bij de brand raakten drie personen gewond. De brand ontstond tijdens werkzaamheden aan een stroominstallatie. Alle hulpdiensten gingen er direct naartoe. Ook de traumaheli kwam ter plaatse. De eigenaar van het bedrijf raakte lichtgewond en een monteur zwaargewond. Zij werden beiden overgebracht naar het ziekenhuis. Tijdens het incident raakte tevens een wielrenner gewond toen hij tegen een auto van de geneeskundige dienst botste.

Al snel werd duidelijk dat het ging om een zeer grote brand, die woedde in meerdere cellen van het bedrijf. De brand zorgde voor veel rookontwikkeling. In omgeving van Kerkdriel en Velddriel werd daarom een SMS-alert verzonden met het verzoek om ramen en deuren gesloten te houden. De de omgeving werd door de politie groot afgezet. Een meetploeg van de brandweer heeft metingen verricht naar de concentratie gevaarlijke stoffen. Hieruit werd duidelijk dat het gaat om zeer kleine concentraties die standaard vrijkomen bij een brand. Rond 17.30 uur gaf de brandweer het sein ‘brandmeester’. Tevens werd aan afloopbericht verzonden. Het nablussen neemt nog enige tijd in beslag.

Ook de organisatie Zilveren Champignon werd opgeschrikt door de uitslaande brand. De organisatie van de Zilveren Champignon besloot daarop de bijeenkomst voor chefs en pers af te lasten. De organisatie heeft veel schade geleden. Het was de eerste keer dat de Zilveren Champignon in een andere opzet zou plaatsvinden.

'Het is triest wat er gebeurd is. Van de hele kwekerij is niet meer over', vertelt Fenny Straat, woordvoerder namens de organisatie. 'We hadden net alles ingericht en opgebouwd.' Een bedrijfshal was omgebouwd tot ontvangstruimte met mobiele keukens, tafels en stoelen voor zo’n 50 gasten.

Op het programma stonden kookdemonstraties van onder meer sterkok Niven Kunz, Arjan Smit (De Pronckheer, Cothen), SVH Meesterkoks Hein Willemsen en Frans Gerrits. Uit Italië zou Karl Voggler worden ingevlogen.

Het was de eerste keer dat de Zilveren Champignon in een andere opzet zou plaats vinden. Ook zou bekend worden gemaakt hoe de kookcompetitie er in het vervolg uit zou zien. De organisatie heeft een nieuwe invulling voor de wedstrijd die 25 jaar bekend was als kookcompetitie voor topchefs (en topgastheren/vrouwen). Na de 25e editie vorig jaar trok initiator Peter Zandboer zich terug.

Of er een nieuwe datum komt voor de bijeenkomst, is nog niet bekend.
Publicatiedatum: