Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Jumbo heeft veel betaald voor Super de Boer"

De prijs die Jumbo betaald heeft voor Super de Boer is fors. Dit stelt Richard Withagen, analist bij SNS Securities. Super de Boer is allerminst een koopje voor Jumbo: de expansie naar ruim 300 winkels kost Jumbo bijna 1 miljard euro, circa 1800 euro per vierkante meter.

Volgens Withagen is de prijs een duidelijke reflectie van de ambitie die Jumbo heeft en de relatief grote stap die gezet is. Withagen vindt de schuldratio van twee├źnhalf keer de ebitda op de middellange termijn aan de hoge kant, vooral omdat de marktomstandigheden in Nederland uitermate competitief zijn en marges relatief laag. Bij een margedruk kan de ratio immers flink oplopen met mogelijke negatieve gevolgen ten aanzien van de haalbaarheid van rente en aflossing over het vreemd vermogen. De nettoschuldverhouding van 4,5 keer de ebitda is een hoge ratio om te servicen met normale operationele kasstromen. Withagen ziet de verkoop van een aantal winkels dan ook in dat licht. Veel winkels zijn immers niet geschikt voor Jumbo en zijn dan ook vanuit strategisch perspectief verkocht.

Withagen verwacht dat, gezien de ambities van Jumbo en de waarschijnlijkheid van nieuwe overnames in de sector, dat Jumbo de zaken zo snel mogelijk op orde wil hebben.
 
Bron: Managersonline
Publicatiedatum: