Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goed seizoen voor Zuid-Afrikaans citrus

Tholen - Het citrusseizoen in Zuid-Afrika loopt ten einde en citrusexporteur Gerrit van der Merwe vertelde dat het een goed seizoen is geweest met een 25% hogere kilogramopbrengst dan vorig jaar met een goede kwaliteit en redelijke prijzen op een sterke markt. Het bedrijf is nu de laatste Valencia's aan het inpakken voor Rusland. De verkopen voor alle bestemmingen lieten een stijging zien in vergelijking met vorig jaar. Een klein minpunt was volgens Gerrit de sterke Rand, wat de exporteurs voorzichtig maakte. Maar door de hogere prijzen, vooral in Europa, bleven de gevolgen uit. De belangrijkste exportmarkten zijn de Verenigde Staten, de Europese Unie, Rusland en het Midden-Oosten.
 
De meeste vruchten van het bedrijf worden verkocht op contract aan supermarkten in binnen- en buitenland, waardoor het risico verkleind wordt als gevolg van de vooraf afgesproken prijzen.Volgend jaar streeft Gerrit naar een verhoogd volume voor de Britse supermarkten en een vermindering naar een aantal andere markten.
 
Gerrit legt uit dat de Russische markt dit seizoen een goede start had en ook gestaag groeit, maar de belangrijkste markt is de V.S. De Chinese markt is voor het bedrijf niet zo interessant, omdat de Chinezen van een dunne schil houden bij sinaasappelen en de Zuid-Afrikaanse hebben een dikkere schil die meer geschikt is voor de Britse markt.


Contact:
Gerrit van der Merwe
A.L.G Boerdery pty ltd
Tel: (+27) 22 921 3544
gerrit@algestates.com
www.algestates.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©