Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Blijvende vraag naar zomertruffel

De zomertruffel wordt nog steeds in het Italiaanse Umbrië gevonden. De truffelzoekers
bieden de truffels niet geselecteerd aan; het is een mix van kleintjes, stukken en
hele truffels. Smeding Groenten en Fruit selecteert hier de mooiste kwaliteit uit. Het mag lijken, dat de geur iets minder is en de truffel wat droger, maar bij het raspen komt de geur volledig naar boven en behoudt de zomertruffel haar broze natuurlijke kwaliteit. Door de geringe vondsten en de blijvende vraag is de prijs licht gestegen. De selectie voor de mooiste kwaliteit is nu extra intensief, omdat we ook al de herfsttruffel aantreffen, die nog niet gerijpt is. Deze mag nog geen deel uitmaken van de selectie; de eerste vroegrijpe herfsttruffel, de Tuber Uncinatum, mag pas aangeboden worden vanaf 15 oktober.

Het onderscheid tussen herfsttruffel en zomertruffel is op het eerste oog nauwelijks te zien omdat ze tot dezelfde 'familie' behoren. Wie de schil nauwlettend bestudeerd ziet dat de piramidale vorm wat groter en hoekig is (uncinatum is Latijn voor haak). De eerste witte truffels, de Tuber Magnatum Pico, worden in zeer geringe hoeveelheden
gevonden. Pas als de meest ervaren truffelzoekers naar hun 'geheime' gebieden trekken en de eerste witte truffels van 100 gram en meer gevonden worden zal duidelijk worden hoe dit jaar de indicaties van aantallen zullen zijn en hoe uiteindelijk de prijs zal uitvallen. Deze onovertroffen en meest delicate truffel behoort tot ’s werelds mooiste delicatessen.

Bron: Nieuwsbrief Smeding
Publicatiedatum: