Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Open Dagen Clause en Nickerson-Zwaan op nieuwe zichtlocatie



Tholen - De open dagen van de zaadbedrijven Nickerson-Zwaan, Clause en Vilmorin vonden dit jaar plaats op een nieuwe locatie in Dirkshorn. De rassen vormden een ware showroom van gewassen en rassen voor het steeds internationalere publiek, maar ook de strijd om de bloemkooloogsttroffee 2010 zorgde weer voor de nodige bezoekers.



De marktleider in spitskool introduceerde onder meer de nieuwe Dutchman F1, een verbetering qua kleur en uniformiteit van het bestaande assortiment. Geheel nieuw in het demoveld waren de gewassen radijs en prei. Nickerson-Zwaan heeft een uitgebreid veredelingsprogramma in rode ronde radijs voor kas en vollegrond, en is hierin marktleider in de Benelux en diverse andere Europese landen.



Bij het nieuwe preiras Capito werd een nieuwe veredelingstechniek toegepast, waardoor beter gestuurd kan worden op uniformiteit. "Telers kijken bij de preiteelt steeds meer naar de verwerkbaarheid", legde Marion Vissers uit. Nieuwkomers bij de gewassen zijn ook de kruiden, met name basilicum. Deze komen uit het beloftevolle biologische Genesis-programma dat Nickerson-Zwaan nieuw introduceert.