Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Rassen met Japanse eigenschappen die aan Westerse vraag voldoen"

Takii toont 'supermarkt' aan producten tijdens Open Dag

Tholen - Veredelingsbedrijf Takii presenteert deze week in De Kwakel haar productassortiment aan het (internationale) publiek. Het van oorsprong Japanse veredelingsbedrijf streek zo'n twintig jaar geleden neer in Nederland voor de eigen veredeling van uien en kolen en het assortiment is sindsdien flink uitgebreid. Maar het veredelingsbedrijf groeit niet alleen op het veld. Eerder dit jaar werd een logistiek centrum in gebruik genomen met eigen schonings-, verpakkingslijnen en uitbreiding van de laboratoria.


Jelle Kleijn in de 'supermarkt'

De uitbreiding maakte het ook mogelijk om de producten op een andere manier te presenteren. "We hebben de 'highlights' die we commercieel beschikbaar hebben hier in het schap gepresenteerd. Dit jaar kunnen we voor het eerst rassen tonen die uit de Europese veredeling komen en commercieel breed worden ingezet. Rassen met Japanse eigenschappen, die aan de Westerse vraag voldoen", vertelt Jelle Kleijn. "We hebben hier ook tal van producten liggen, die we in de supermarkten nog niet zien. Hier laten we zien wat er allemaal mee mogelijk is."Nieuwe Takii-toppers waren dit jaar de witte kool Verdeco voor de verse markt, die een groter frame heeft dan de concurrerende rassen, ronder is en goed bewaart in het veld. Ook introduceert Takii de Chinese bewaarkool 'Teha 037 F1' voor het late segment en uienrassen van het Rijnsburgertype met goede bewaareigenschappen. Ook werden onderstammen voor alle gewasgroepen getoond. Vandaag is het nog mogelijk de open dag van Takii te bezoeken (Hoofdweg 19, De Kwakel).


Chinese bewaarkool

Klik hier om de fotoreportage te bekijken