Onderzoek groenten- en fruitconsumptie bij kinderen en tieners

Tholen – Uit onderzoek in opdracht van Produce for Better Health Foundation en NPD Foodworld Group Research blijkt dat sinds 2004 de consumptie van groenten en fruit bij kinderen onder de 12 jaar is gestegen, maar bij de kinderen van 12 tot 17 jaar is gedaald. De jongste kinderen, onder de zes jaar, lieten bij fruit met 11 %de grootste stijging zien, terwijl ze in de leeftijd van zes tot twaalf 7 % meer fruit aten. De groenten consumptie steeg minder sterk, 3 % voor onder de zes en 2 % voor de 6 tot 12 jarigen. Tieners eten volgens het onderzoek juist minder groenten en fruit, de fruit consumptie daalde met 2 % en bij de groenten was de daling 6 % voor de 13-17 jarigen.

Onderzoek onder volwassenen toonde aan dat er een zeer lichte daling was in de fruitconsumptie en een gelijkblijvende groenten consumptie als bij het laatste onderzoek in 2000. PBH voorzitster Elizabeth Pivonka zei in een aanvulling:” Ik ben blij te zien dat de jongste kinderen meer groenten en fruit consumeren, maar het is jammer dat, als ze in de tienerleeftijd komen het verbruik minder wordt”. Is dat omdat het op scholen niet beschikbaar is of is het niet ‘cool’ om groenten en fruit te eten op die leeftijd. Of is de reclame voor minder gezond voedsel een reden voor een mindere consumptie, wellicht is het een combinatie van meerdere factoren, maar hoe het ook zij, we hebben nog een lange weg te gaan om het verbruik op het aanbevolen niveau te krijgen, aldus Pivonka.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.