Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel aandacht voor innovaties en trends op Macfrut 2010

Tholen - Macfrut 2010 is een internationale beurs voor producenten van groenten en fruit, die gehouden zal worden in Cesena van 6-8 oktober. Op deze tentoonstelling zijn de 20 belangrijkste regio's uit Italië en het Middellandse Zeegebied met ruim 700 exposanten vertegenwoordigd en is hiermee de meest belangrijke bijeenkomst in de sector, die vorig jaar bezocht werd door 21.510 bezoekers, waarvan 20% buitenlanders vanuit de 5 continenten.
 
Italië is met een aandeel van 25% een toonaangevende producent van groente en fruit in Europa. Wereldwijd staat het met 2% van de productie op de 6e plaats achter China (37%), India (10%), VS (4%), Brazilië en Turkije, elk met 3% van de productie.

In 2009 produceerde de Italiaanse groente en fruitsector meer dan 31 miljoen ton met een waarde van 22 miljard euro. Na de export van wijn is de export van groente en fruit met 3,1 miljard euro het belangrijkste exportproduct voor de Italiaanse economie. Er zal veel aandacht zijn voor innovaties en de nieuwste trends voor de nabije toekomst om deze op de markt te introduceren. Op dinsdag 5 oktober zal er een vooruitblik zijn zijn waar deskundigen uit de hele wereld de prognoses voor de winterproductie zullen bespreken van oa. kiwi's, citrusvruchten, appels en peren.
 
Info:
Tel: +39 (0)547 317435
E-mail: [email protected]
Web: www.macfrut.com
Publicatiedatum: