Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Inovafruit bekijkt mogelijkheden voor Nederland

Nieuwe 'appelpeer' van Prevar beschikbaar

Prevar Limited heeft de licentierechten voor de wereldwijde marketing van een nieuwe peer toegekend aan de Associated International Group of Nurseries (AIGN). De nieuwe variƫteit is ontwikkeld onder de naam PremP109. Het gaat om een zogenaamde appelpeer, een kruising tussen een Japanse en een Chinese peer, die het volgens Lynnell Brandt, voorzitter van AIGN goed zal doen in markten waar zowel veel appelen als peren worden gegeten.

Het is een peer met een opvallende rode blos op een gele achtergrond en heeft een sappige zoete smaak. De nieuwe peer is inmiddels in Nieuw Zeeland geĆÆntroduceerd. De PremP109 heeft volgens AIGN een uitstekende houdbaarheid en is erg positief ontvangen door de consumenten. Op dit moment wordt gezocht naar een geschikte naam voor de appelpeer.John Morton, algemeen manager van New Zealand Fruit Tree Company is zeer tevreden over de oogst van 2010. Volgens hem zijn de reacties zowel in Nieuw-Zeeland als de VS erg goed. "Consumenten vinden dat de appelpeer echt onderscheidend is van de rest, niet alleen qua vorm maar ook de textuur en zoete smaak."

Karel van der Linden, directeur van Inova Fruit, laat Fruitteelt weten het ras ook voor Nederland beschikbaar te willen hebben. Momenteel wordt de appelpeer getest waarin Inova bekijkt of het ras de juiste eigenschappen bezit om hier te telen. Hij verwacht dat de Prem109 goede kansen heeft als nieuwkomer is.

Voor meer informatie:
Prevar Limited
Brett Ennis
[email protected]