Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappel- en uienoogst in noorden verpietert

De enorme hoeveelheid regen die de afgelopen tijd is gevallen, zit boeren in het Noorden flink dwars. LTO Noord vreest voor de aardappel- en uienoogst. Het is in jaren niet zo erg geweest, zegt de landbouworganisatie. De akkerbouwers in het Noorden vrezen voor de producten die nog in of op de grond liggen. Vooral de Groningse kleigronden hebben problemen met het regenwater. Klei laat slechter water door dan zand.

LTO Noord-voorzitter Hilbrand Sinnema zegt dat in veel gevallen de oogst stil ligt. "Omdat het zo nat is, kunnen we niet op de percelen komen met onze voertuigen. Vrijwel alle uien zitten nog in de grond. De kwaliteit neemt zienderogen af. De kleur is er al af." Datzelfde geldt voor de aardappeloogst. De kwaliteit van de piepers holt achteruit. Met als gevolg veel rotte aardappelen op de percelen. Dinsdagavond kwamen de afdelingsvoorzitters van LTO bij elkaar. Ze dienen een verzoek in bij de waterschappen Hunze en Aa's en Noorderzijlvest om een stapje extra te zetten.

Bron: Dagblad van het Noorden
Publicatiedatum: