Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BASF vernietigt 16 hectare aan Amflora pootgoed in Zweden

BASF vernietigt alle pootgoed van het genetisch gemodificeerde zetmeelaardappelras Amflora dat in Zweden vermengd is geraakt met de transgene aardappel Amadea, een ander ras van het het veredelingsbedrijf. Het gaat om de opbrengst van 16 hectare van de 80 hectare Amflora-pootgoed die het bedrijf in Zweden verbouwt. Eind augustus bleek dat op een proefperceel in het noorden van Zweden 47 Amadea-planten tussen de 680.000 Amflora-planten stonden.

Amflora kreeg in maart een toelating in de Europese Unie. Voor Amadea werd eind augustus een Europese teelttoelating aangevraagd. Volgens BASF zijn de twee gemodificeerde aardappelrassen vermengd geraakt tijdens de opslag van het pootgoed. In de toekomst zullen de rassen volledig gescheiden worden gekweekt en bewaard. BASF teelt in Tsjechiƫ 150 hectare en in Duitsland 15 hectare Amflora. Daar heeft geen vermenging met een ander aardappelras plaats gevonden.

Bron: BASF
Publicatiedatum: