Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijzenregen tijdens uitslag druivenkeuring

Hobby-telers en ook professionele druivenkwekers hebben afgelopen week massaal druiven ingezonden voor de druivenkeuring van Themapark De Westlandse Druif. Dit jaar werden 44 inzendingen beoordeeld door een deskundige jury; een record aantal! Zaterdagmorgen 25 september werden de winnaars bekendgemaakt en heeft druivenprinses Anita Bassie de bijbehorende diploma’s uitgereikt.

De jury had een enorme klus aan het beoordelen van de druiven. "De kwaliteit was weer goed dit jaar. Een compliment voor de telers", zegt juryvoorzitter Piet Vijverberg.In de categorie Black Alicante werd de eerste prijs behaald door Druivenkwekerij Sonnehoeck te Kwintsheul. Prijswinnende Frankenthalers kwamen van Kees van Leeuwen en de beste Muscaat van Alexandrië kwam van Jan van Kleef. Verder waren er in de categorie overige soorten nog prijzen voor C. van Leeuwen voor zijn Golden Champion, Druivenkwekerij Sonnehoeck voor de Gros Maroc, J.J. van Leeuwen voor de Emile, G.M. Enthoven voor de Golden Queen en Kees van Schie voor de Witte Frankenthaler.

Tevens werden op zaterdagmorgen de prijswinnaars bekend gemaakt van het WK druivenkrenten 2010. Een evenement dat dit jaar voor de tweede keer gehouden werd. In april hebben negentien finalisten een druivenboom van het ras Black Alicante gekrent, onder hen diverse vrijwilligers van Themapark De Westlandse Druif. De eerste prijs werd toegekend aan Leo Groenewegen, tweede werd Bep van Leeuwen en de derde prijs was voor Emmy van der Voort. Alle deelnemers van het WK Krenten kregen een certificaat. Een eervolle vermelding was er voor bedrijfsleider Ton Immerzeel, die buiten mededing had meegekrent.

De druivententoonstelling werd zaterdag en zondag goed bezocht, evenals andere evenementen die dit jaar tijdens de druivenfeestweek werden georganiseerd.
Publicatiedatum: