Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marktbeeld komkommer nummer 11

Komkommeruitvoer in juli en augustus kleiner dan in 2009

In de periode van week 27 tot en met 34 (5 juli-29 augustus) was de uitvoer van Nederlandse komkommers kleiner dan in het voorgaande jaar. De uitvoer was redelijk vergelijkbaar met die in 2008. Van januari tot en met juli 2010 is bijna 240 miljoen kilo komkommers uitgevoerd. Dit was iets meer dan in 2009. Tweederde van de uitvoer is naar Duitsland gegaan, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk met een aandeel van 16 procent in de totale uitvoer.

Variatie in supermarktprijzen

De Nederlandse supermarktprijzen varieerden in de afgelopen weken sterk. In week 37 voerde Albert Heijn actie met komkommers voor 34 cent per stuk. Bij Aldi kostte een komkommer in diezelfde week 49 cent, bij C1000 moest 79 cent worden betaald en bij Jumbo ging een komkommer van de hand voor 65 cent.

In week 38 was er in Nederland geen landelijke supermarktaanbieding met komkommers, terwijl in week 37 bij vier formules komkommers voordelig geprijsd waren.

Kleine Spaanse leveringen

De aanvoer van komkommers in Almeria is twee weken later begonnen dan vorig jaar door een kleiner oppervlak 'vroege' komkommers. In de komende weken zal het aanbod in Almeria geleidelijk stijgen. In Granada zal het oppervlak met komkommers naar verwachting met 5 tot 10 procent toenemen vergeleken met vorig jaar. Komkommers uit Granada zullen vanaf half oktober op de markt komen.

Bekijk hier het complete marktbeeld.

Bron: Productschap Tuinbouw, www.Productschaptuinbouw.nl
Publicatiedatum: